Wyszukiwanie w witrynie

ChatGPT vs. ChatGPT Plus: Czy płatna subskrypcja nadal jest tego warta?


Jeśli chodzi o sztuczną inteligencję, niektóre z najlepszych funkcji są najprostsze - jak nowe narzędzie do wyszukiwania historii czatów ChatGPT.

Jeśli jesteś superużytkownikiem ChatGPT, prawdopodobnie wiesz, że zgromadzenie długiej listy rozmów na pasku historii po lewej stronie nie zajmuje dużo czasu. Co więcej, są one zwykle oznaczone dowolną nazwą, która utrudnia późniejsze przeglądanie.

Teraz nowa funkcja ChatGPT sprawi, że już nigdy nie będziesz musiał szukać czatu.

We wtorek OpenAI ogłosiło w poście na X, że rozpocznie wdrażanie funkcji umożliwiającej użytkownikom przeszukiwanie historii czatów w sieci ChatGPT. Dostęp do tej funkcji będzie możliwy po kliknięciu ikony lupy w lewym górnym rogu, jak widać w poście użytkownika poniżej.

Funkcja zostanie udostępniona wszystkim użytkownikom sieci ChatGPT, ale wdrożenie będzie przebiegało zgodnie z typowym podziałem na warstwy OpenAI, przy czym użytkownicy ChatGPT Plus i Team otrzymają ją jako pierwsi, a użytkownicy bezpłatni na końcu.

Pisząc ten artykuł, nadal nie mogłem uzyskać dostępu do tej funkcji na moim płatnym koncie, ale zrobię to, gdy tylko będę mógł. Według OpenAI wszyscy pozostali użytkownicy uzyskają dostęp później, przy czym użytkownicy Enterprise i Edu otrzymają dostęp w przyszłym tygodniu, a użytkownicy bezpłatni otrzymają dostęp „przez cały następny miesiąc”.

Chociaż wydaje się to całkiem proste, użytkownicy bardzo prosili o tę funkcję. Do tej pory łatwo było stracić rozmowę i ustalenia, do których warto wrócić. Utrzymanie porządku w ChatGPT pozostaje takim wyzwaniem, że wielu użytkowników prosi nawet o inne funkcje, w tym przypinanie rozmów i tworzenie folderów czatu.

Do czasu udostępnienia tej funkcji użytkownicy mogą organizować swoje czaty, archiwizując najważniejsze. Możesz to zrobić, klikając swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu, klikając „Ustawienia”, następnie „Ogólne”, a następnie „Zarządzaj” obok „Zarchiwizowane czaty”.

Możesz także kliknąć trzy kropki obok każdego czatu na pasku po lewej stronie, aby zmienić jego nazwę na łatwiejszą do zapamiętania i bardziej odpowiadającą Twoim potrzebom lub udostępnić sobie rozmowę na przechowanie. Oczywiście możesz także po prostu usunąć niepotrzebne rozmowy.

Powiązane artykuły